Sensommar och ett spännande brev

Nu är det augusti och vi träffas för första gången efter ett långt sommarlov. Så roligt att planera höstens skrivande, författarbesök och en hejdundrande release-fest. Mer om detta kommer…I somras fick vi ett spännande brev från barnen på förskolan Snesen, där vi gjorde författarbesök under hösten 2018. De fick insppiration att skriva en egen bok: ”Superhjältarna och det gröna monstret”. Och vi fick ett eget ex av boken. WOW! Vilket härligt äventyr. Tusen tack!Vi ser fram emot att besöka fler förskolor under hösten i projektet Möt en bilderboksskapare.

Vistelsestipendium i Aten

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk skrivresa. Vi tog tåget från Stockholm till Aten, och mötte våren på väg ner genom Europa. Tack vare ett vistelsestipendium från författarförbundet fick vi nöjet att återvända till Ariane Wahlgrens hus i Aten för två veckor av intensivt skrivande. Vi skrev på en kapitelbok som handlar om vänskap, kamp och orättvisa. Och hann också njuta av sol på uteserveringar med doft av blommande apelsinträd.Tåg- och båtresan dit och hem, tog tre dygn vardera. Vackra vyer och intressanta möten i tågkupén. I Venedig kom regnet och vi fick vada genom gränderna en mörk…

Sagostund och Spök-workshop på Torsby bibliotek

Idag var Sara på Torsby bibliotek och hade sagostund för två barngrupper. Det blev högläsning ur Piraterna och regnbågsskatten. På eftermiddagen blev det Spök-workshop med skrivande och ritande. Riktigt ruskiga typer som Lurviga häxan och Skelett-grodan tog gestalt i bild och text.

Vikingabåt i Åmål och Anarkistisk bokmässa

Vilken sommar det blev! Redan i maj. Vi har både haft skrivdagar och varit ute på äventyr.. I Åmål arrangerades Barnens dag den 19 maj. Vi fick en inbjudan via Bokdagar i Dalsland att komma och läsa Piratböcker på en tvättäkta vikingabåt. Det var väldigt kul att läsa på en båt som vajar i vattnet. Och solen sken! I början av juni var det Anarkistisk bokmässa i Stockholm, och Sara läste ”Piraterna och vinterjakten” och sen blev det tillverkning av Piratkikare för fulla muggar. Och solen sken!

Skrivhelg på Edholma

Tittar på Maria Polls fina skisser till vår tredje piratbok: Piraterna och spökvraket. Spånar på en ny börja-läsa-serie Dricker kaffe och tittar på en svan. Äntligen vår!

Författarbesök på Biblioteket i Solna centrum

Nu är det snart dags för ett nytt författarbesök. Den 19 februari ska vi prata under rubriken ”Normkritik i bilderboken”  – utifrån vår skrivprocess. Tid: Måndag 19 februari 16:30 – 17:30 Plats: Arthur och Mariarummet Biblioteket i Solna centrum

”Piraterna och vinterjakten” är här!!

Tack alla som kom igår och firade vår nya bok på 44:an. Det ritades sjörövarteckningar. Det knaprades pepparkakor som såg ut som sjöjungfrur, ankare och pingviner. Det sörplades juice och smaskades chokladbollar. Och högt som lågt lästes det en massa böcker. Vi fick musik av allas vår Sandra Eriksson: Är Pirater snälla? – Pirater är farliga, sa någon – Pirater är bara fattiga fiskare, sa en annan – Nu drar vi till havs, sa en tredje TILL HAVS! TILL HAVS! PÅ ÄVENTYR!!!  

RELEASE: Pyret fixar frukost

Vilken lyckad release för PYRET FIXAR FRUKOST. Solen sken och många kom till den mysiga barnbokshandeln Bokbok på Östgötagatan. Vi åt bullar, signerade böcker och njöt av musiken som spelades av den fantastiska Trion: Sandra Eriksson och pingvinerna. Den första låten”Kan själv”var nyskriven med inspiration av Pyret fixar frukost. Mycket fin!   Sen blev det lite läskigt med Ghost Busters, och då dök det faktiskt upp ett spöke. Pingvinerna lärde oss också att säga Hej på olika språk innan de drog Till Havs. Vi hoppas få träffa dem snart igen! TACK till: alla som kom, stora som små! Sandra Erikssons Pingvintrio Johanna för…