Rosa moln i horisonten

Våren är ljuvlig och vi blickar framåt mot nya horisonter! Vi ser fram emot att släppa två nya bilderböcker i höst: ”Piraterna och frihetskampen” illustrerad av Maria Poll, och ”Min pinsamma familj på bio” illustrerad av Bettina Johansson, båda på OLIKA förlag. Hoppas vi ses på bokmässan i Göteborg i september!I vår har vi skrivit på flera nya manus, och varit ute på författarbesök på förskolor runt om i Stockholm via Författarcentrum Östs fina projekt ”Möt en bilderboksskapare”. Vi har fått äran att delta även nästa år, så boka oss gärna för författarbesök med högläsning och dramalek!

Min pinsamma familj på cirkus

Lördagen 18 september hade vi boksignering för vår nya bok Min pinsamma familj på cirkus. Vi höll till i den mysiga barnbokhandeln Bokskogen i Hökarängen. Det bjöds på högläsning och popcorn och den som ville kunde klä ut sig till cirkusdirektör. Min pinsamma familj på cirkus, är den första delen i en serie på tre. Boken är en lättläst bok skriven i versaler. Den passar extra bra för den som håller på att lära sig läsa. De fina bilderna i boken är gjorde Bettina Johansson.

Pirathöst med Digital filmfestival

Det har varit mycket Pirater i höst!! Vi gläds åt att några roligheter har kunnat bli av, denna märkliga höst då så mycket ställs in pga Covid 19. Den 18 oktober hade vi digital Release för ”Piraterna och förtrollningen”, den fjärde delen i Piratserien, illustrerad av fantastiska Maria Poll och utgiven på OLIKA förlag. Där navigerar piraterna mellan farliga skär och hör förförisk sång. Hur ska de kunna motstår de lockande sirenerna? Under hösten deltog vi också i Författarcentrum Öst:s projekt ”Möt en bilderboksskapare”, och var ute på många olika förskolor i Stockholm. I år valde vi att arbeta med…

Dinosaurierna på danska

Vilka roliga nyheter att det danska förlaget Straarup & Co ska ge ut Stjärnfall i dinosaurieland på danska!! Det synes vi er begge morsom og dejligt!!

10 böcker och 10 år

Vilket jubileum!! Det blev ett härligt kalas på kafé 44 med en massa barn och vuxna, bullar, saft, lakritspipor, rithörna, musik och högläsning. Tänk att det har gått 10 år sedan vår första bok ”Kim och skrutten”, illustrerad av Matilda Ruta, kom ut 2009 på Vombat förlag.Vi är så glada över att också ha fått samarbeta med flera förlag och fantastiska illustratörer; Johanna Arpiainen med böckerna om Pyret, Matti Berg som illustrerade Spöket i köket, Maria Poll med Piratböckerna och Hanna Böhm med serien Hokus Pokus.Nu var det dags för release för två nya böcker: ”Piraterna och spökvraket” och ”Hokus…

Sensommar och ett spännande brev

Nu är det augusti och vi träffas för första gången efter ett långt sommarlov. Så roligt att planera höstens skrivande, författarbesök och en hejdundrande release-fest. Mer om detta kommer…I somras fick vi ett spännande brev från barnen på förskolan Snesen, där vi gjorde författarbesök under hösten 2018. De fick insppiration att skriva en egen bok: ”Superhjältarna och det gröna monstret”. Och vi fick ett eget ex av boken. WOW! Vilket härligt äventyr. Tusen tack!Vi ser fram emot att besöka fler förskolor under hösten i projektet Möt en bilderboksskapare.

Vistelsestipendium i Aten

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk skrivresa. Vi tog tåget från Stockholm till Aten, och mötte våren på väg ner genom Europa. Tack vare ett vistelsestipendium från författarförbundet fick vi nöjet att återvända till Ariane Wahlgrens hus i Aten för två veckor av intensivt skrivande. Vi skrev på en kapitelbok som handlar om vänskap, kamp och orättvisa. Och hann också njuta av sol på uteserveringar med doft av blommande apelsinträd.Tåg- och båtresan dit och hem, tog tre dygn vardera. Vackra vyer och intressanta möten i tågkupén. I Venedig kom regnet och vi fick vada genom gränderna en mörk…

Sagostund och Spök-workshop på Torsby bibliotek

Idag var Sara på Torsby bibliotek och hade sagostund för två barngrupper. Det blev högläsning ur Piraterna och regnbågsskatten. På eftermiddagen blev det Spök-workshop med skrivande och ritande. Riktigt ruskiga typer som Lurviga häxan och Skelett-grodan tog gestalt i bild och text.