Dinosaurierna på danska

Vilka roliga nyheter att det danska förlaget Straarup & Co ska ge ut Stjärnfall i dinosaurieland på danska!! Det synes vi er begge morsom og dejligt!!

10 böcker och 10 år

Vilket jubileum!! Det blev ett härligt kalas på kafé 44 med en massa barn och vuxna, bullar, saft, lakritspipor, rithörna, musik och högläsning. Tänk att det har gått 10 år sedan vår första bok ”Kim och skrutten”, illustrerad av Matilda Ruta, kom ut 2009 på Vombat förlag.Vi är så glada över att också ha fått samarbeta med flera förlag och fantastiska illustratörer; Johanna Arpiainen med böckerna om Pyret, Matti Berg som illustrerade Spöket i köket, Maria Poll med Piratböckerna och Hanna Böhm med serien Hokus Pokus.Nu var det dags för release för två nya böcker: ”Piraterna och spökvraket” och ”Hokus…

Sensommar och ett spännande brev

Nu är det augusti och vi träffas för första gången efter ett långt sommarlov. Så roligt att planera höstens skrivande, författarbesök och en hejdundrande release-fest. Mer om detta kommer…I somras fick vi ett spännande brev från barnen på förskolan Snesen, där vi gjorde författarbesök under hösten 2018. De fick insppiration att skriva en egen bok: ”Superhjältarna och det gröna monstret”. Och vi fick ett eget ex av boken. WOW! Vilket härligt äventyr. Tusen tack!Vi ser fram emot att besöka fler förskolor under hösten i projektet Möt en bilderboksskapare.

Vistelsestipendium i Aten

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk skrivresa. Vi tog tåget från Stockholm till Aten, och mötte våren på väg ner genom Europa. Tack vare ett vistelsestipendium från författarförbundet fick vi nöjet att återvända till Ariane Wahlgrens hus i Aten för två veckor av intensivt skrivande. Vi skrev på en kapitelbok som handlar om vänskap, kamp och orättvisa. Och hann också njuta av sol på uteserveringar med doft av blommande apelsinträd.Tåg- och båtresan dit och hem, tog tre dygn vardera. Vackra vyer och intressanta möten i tågkupén. I Venedig kom regnet och vi fick vada genom gränderna en mörk…

Sagostund och Spök-workshop på Torsby bibliotek

Idag var Sara på Torsby bibliotek och hade sagostund för två barngrupper. Det blev högläsning ur Piraterna och regnbågsskatten. På eftermiddagen blev det Spök-workshop med skrivande och ritande. Riktigt ruskiga typer som Lurviga häxan och Skelett-grodan tog gestalt i bild och text.

Vikingabåt i Åmål och Anarkistisk bokmässa

Vilken sommar det blev! Redan i maj. Vi har både haft skrivdagar och varit ute på äventyr.. I Åmål arrangerades Barnens dag den 19 maj. Vi fick en inbjudan via Bokdagar i Dalsland att komma och läsa Piratböcker på en tvättäkta vikingabåt. Det var väldigt kul att läsa på en båt som vajar i vattnet. Och solen sken! I början av juni var det Anarkistisk bokmässa i Stockholm, och Sara läste ”Piraterna och vinterjakten” och sen blev det tillverkning av Piratkikare för fulla muggar. Och solen sken!

Skrivhelg på Edholma

Tittar på Maria Polls fina skisser till vår tredje piratbok: Piraterna och spökvraket. Spånar på en ny börja-läsa-serie Dricker kaffe och tittar på en svan. Äntligen vår!

Författarbesök på Biblioteket i Solna centrum

Nu är det snart dags för ett nytt författarbesök. Den 19 februari ska vi prata under rubriken ”Normkritik i bilderboken”  – utifrån vår skrivprocess. Tid: Måndag 19 februari 16:30 – 17:30 Plats: Arthur och Mariarummet Biblioteket i Solna centrum